9 způsobů, jak si užít podzim

Je tady. Ať je léto jakékoliv, vždycky nakonec přijde. Podzim. Miluji ho pro jeho barvy a vůni zetlelého listí. Zároveň na mne padá melancholie z odešlého léta, tak trochu napětí před přicházející zimou a s ní spojeným každodenním šerem… Je ale spousta věcí, které mi toto období zpříjemní. Tady je několik z nich.

Jděte na procházku šustícím listím

Šustící listí je jeden z nejvíce uklidňujících zvuků, které znám. Jděte na dlouhou procházku a schválně šoupejte nohama v listí… a poslouchejte…

fall-autumn-leaves-on-the-ground-picjumbo-com

Sbírejte úrodu

Ať už jsou to brambory, jablka, nebo šípky… a pokud nemáte možnost jít sami sbírat, jděte úrodu „nasbírat“ na nejbližší trh. A obdivujte dary, které nám Bůh dává.

sipky2-net

Zalezte si pod peřinu a společně si čtěte

Slezte se do jedné postele celá rodina a vytáhněte nějakou oblíbenou knížku. Klidně tu, kterou jste četli už kdysi dávno, když byly děti malé…

4vhe7e68oe

Uvařte si jablečný svařák

Náš podzim se neobejde bez jablečného svařáku neboli hot apple cideru. Ideální je použít jablečný mošt, lze ho nahradit jablečným džusem. Nalejte ho do hrnce a svařte s kousky skořice, hřebíčkem, na kolečka nakrájeným pomerančem…

apple-cider

Udělejte si táborák

Než přijde zima, udělejte si poslední táborák. A můžete si zkusit ve žhavých uhlících upéct i brambory! Trvá to pořádně dlouho, ale výsledek stojí za to.

fire-1103289_640

Kupte si nový svetr

Protože příjemných svetrů není nikdy dost! A protože mít svetr znamená, že vás vždycky někdo obejme 🙂

photo-1458223277009-775f9995fa31

Začněte si psát deník

Protože tím podnítíte svou kreativitu. Protože tím zformulujete své myšlenky. Protože je to dobrá medicína na splín.

pexels-photo-132922

Upečte něco z jablek

Ať už to je štrůdl nebo můj oblíbený apple crisp, podzim je ideální doba na jablkové moučníky. A na tváři svých blízkých zaručeně vyloudíte úsměv.

vegan-apple-strudel-sliced

Buďte vděční

Naše rodina každý rok slaví Díkůvzdání. Pozveme tolik přátel, kolik jen se jich k nám vejde, a společně děkujeme za Boží dary, které jsme za celý rok dostali.

Ale i když neuspořádáte takovou oslavu, můžete si najít chvíli na to se ohlédnout a uvědomit si, za co všechno můžete být vděční.

photo-1447875372440-4037e6fae95d

A jakým způsobem si nejraději užíváte podzim vy?
Tagy příspěvků:
,